Nederlandse
New Yorkers
15 jaar na
9/11

Op 11 september a.s. is het exact 15 jaar geleden dat de VS in het hart werd geraakt door de aanslagen op de Twin Towers. De aanslagen waren iconisch, de gevolgen ook internationaal groot.

11 september – 21:05 uur – KRO-NCRV, NPO 2

Klik hier voor het persbericht

Bekijk nu de trailer

5 Nederlandse
New Yorkers
blikken terug.

JURRIAAN VETH
Oud-commercieel directeur van het uitkijkpunt op de 107e verdieping van een van de Twin Towers, overleeft de ramp door stom toeval.
CHLOÉ van WAEYENBERGE

Werkt op het Belgische consulaat en ziet het eerste vliegtuig vlak boven haar hoofd voor het zich in de North Tower boort.

RENÉ CLEMENT
Probeert als fotograaf in de buurt van de rampplek, het latere Ground Zero te komen, waar iedereen juist vandaan vlucht.
BOB HIENSCH
Consul-generaal Bob Hiensch probeert duizenden Nederlanders te traceren, terwijl het telefoonverkeer in New York compleet is lamgelegd.
DAVID HAMMELBURG
Gaat hard aan het werk om de ontzetting en de emoties vooral maar niet te voelen.

 

 

 

 

 

 

 

Over
regisseur
Roel van Dalen.

Roel van Dalen (1959) is een Nederlandse documentaireregisseur, onder andere bekend van de film Ajax – Daar Hoorden Zij Engelen Zingen en De Wereld Beweegt over zangeres Wende Snijders.
In de jaren tachtig werkte hij voor programma’s als BGTV en Diogenes van de VPRO. In 2009 regisseerde hij The New York Connection. In september 2011 ging op het Nederlands Film Festival (NFF) van zijn hand het tweedelige vervolg van De Kinderen van de Hondsberg in première: De Kinderen van De Hondsberg in 2011. Dit tweeluik won op het NFF de Documentaire Publieksprijs 2011. In 2012 regisseerde Roel van Dalen een grote documentairefilm over het Amsterdamse Stedelijk Museum ter gelegenheid van de hernieuwde opening van het museum. Deze film werd door de NTR-televisie uitgezonden met als titel: De Hartslag van het Stedelijk. Verder werkte Roel als regisseur mee aan de NTR-documentaireserie De Gouden Eeuw, uitgezonden tussen december 2012 en maart 2013.

Tegelijkertijd, tussen alle documentaire-projecten door, schrijft Roel van Dalen al vele jaren eigen muziek met eigen, zeer persoonlijke Nederlandstalige teksten. Mede geproduceerd door componist Sebastiaan Koolhoven die ook de muziek voor De Schaduw van de Ramp: 15 jaar na 9/11 maakte. Op 13 september 2013 vond de release plaats van zijn eerste CD Altijd gaat voorbij. Zijn tweede CD Mijn Dag zal in 2016 uitkomen.

Over
componist
Sebastiaan Koolhoven.

koolhoven

Sebastiaan Koolhoven is componist, arrangeur en producer en componeerde alle muziek uit De Schaduw van de Ramp.

 

Daarnaast produceerde hij muziek voor oa.: De IJzeren Eeuw, Sien van Sellingen, de bekroonde jeugddrama-serie van de KRO en verschillende documentaires. Sebastiaan schrijft muziek voor Nederlandse artiesten waaronder Marco Borsato, Wende Snijders, Boudewijn de Groot, Stef Bos, Frank Boeijen en vele vele anderen.

 

Daarnaast componeerde en arrangeerde hij voor talloze orkesten en ensembles zoals o.a. Het Concert Gebouw Orkest, Het Residentie Orkest, Het Metropole Orkest, Het Radio Philharmonisch Orkest en The City of Prague Philharmonic. Ook componeerde en arrangeerde Sebastiaan voor grote live events zoals de MH17 Herdenking en verschillende jaargangen van het 5-Mei Bevrijdingsconcert vanaf de Amstel.

Meer informatie?

REGIE ROEL VAN DALEN CAMERA HANS FELS GELUID BERT VAN DEN DUNGEN MONTAGE ELMER LEUPEN RESEARCH MAARTEN DALLINGA EN SANDER RAAYMAKERS LOCATIE PRODUCTIE NY ANNE-MARIE MULDER MUZIEK SEBASTIAAN KOOLHOVEN TRAILER & ARTWORK DIRK JAN VAN DEN AARDWEG GELUIDSNABEWERKING HUGO DIJKSTAL KLEURCORRECTIE FILMDOC, MARTIJN DE HAAS PRODUCTIELEIDING MARTIJN KROON PRODUCTIE-ASSISTENT RISA SMIT EINDREDACTEUR KRO-NCRV JELLE PETER DE RUITER PRODUCER KRO-NCRV YOLANDE VAN DER BLIJ PRODUCTIE-ASSISTENT KRO-NCRV LEONIE VAN ZANTEN PRODUCENT ELLEN DANHOF MET BIJZONDERE DANK AAN RENÉ CLEMENT, DAVID HAMMELBURG, BOB HIENSCH, ROBERT KLOOS, CHLOÉ VAN WAEYENBERGE, JURRIAAN VETH GEPRODUCEERD DOOR LND MEDIA IN SAMENWERKING MET KRO-NCRV