Selecteer een pagina

WE STOPPEN!

 

WE STOPPEN! is een uniek en sociaal experiment van producent LND Media en AVROTROS waarbij 50 rokers zich de eerste vijf dagen van Stoptober vrijwillig vijf dagen laten opsluiten in een oude kazerne. Hun doel: de maand oktober rookvrij doorkomen, liefst daarna gestopt blijven en anderen inspireren ook te stoppen met roken. De rokers worden tijdens hun stop-poging begeleid door stop-coaches, sportinstructeurs en diverse artiesten. Via een continue livestream met 6 vaste en twee mobiele camera’s vanuit het STOP-huis en dagelijkse online updates op zorg.nu/westoppen was van 1 tot en met 5 oktober continue te volgen wat er in het huis gebeurde en hoe de kandidaten zich door hun stop-poging met tal van ontwenningsverschijnselen en mede-stoppers dicht op de huid, heensloegen. WE STOPPEN! wordt mede mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds en het Ministerie van VWS. Mediapartijen als het NOS Journaal, ad.nl, Pauw en diverse radiozenders haakten met dagelijkse online updates/teasers vanuit de kazerne aan bij dit bijzondere, online NPO-project met lineaire tv-crossovers.

Op 5 oktober verlieten alle stoppers opgetogen de kazerne. Vijf kandidaten gingen eerder huiswaarts, slechts één van hen begon meteen weer te roken. En wat de andere kandidaten betreft: houden zij dit eenmaal thuis nog steeds vol…? Dát gaan we zien tijdens een unieke live-show op NPO Best waarin presentator Jojanneke van den Berge met alle stoppers uit het huis een maand na WE STOPPEN! en een week na Stoptober de balans opmaakt. Wie heeft de 28 dagen volgehouden en daarmee alle Stoptober-badges op zak? Wie is eenmaal terug in zijn vertrouwde omgeving toch teruggevallen in z’n verslaving aan de sigaret? En: wie heeft ondanks vele aanvechtingen om er toch ééntje te roken, volgehouden?

Ivo Niehe verwijst aan het eind van zijn TV SHOW op 3 november door naar de live-show WE STOPPEN! TALK op NPO Best. Dat doet Niehe nadat hij een compilatie uitzendt van de meest opvallende belevenissen van de vijftig stoppers uit de kazerne, die in korte fragmenten van 2-4 oktober ook dagelijks in het online blok van Pauw en rond zessen op ad.nl te zien waren.

Laurens (37) ging het huis in omdat hij niet langer ‘die gezellige rokende leraar’ wilde zijn. Claire’s stem dwong haar te stoppen en kunstenaar Don wilde ‘zijn vrijheid terug’. Hij wilde niet meer afhankelijk zijn van de sigaret en rookvrij, mocht hij ooit opa worden. Via de website van Zorg.nu en de speciale eventpagina https://www.facebook.com/westoppen was en is het voor stoppers thuis ook mogelijk om dagelijkse tips en opdrachten -zoals het schrijven van een afscheidsbrief aan de sigaret- te vinden die de kandidaten van hun stop-coaches in de kazerne krijgen.

De community’s rond WE STOPPEN! zijn springlevend -de kandidaten vloggen nog dagelijks- en samen trekken zij ook eenmaal thuis, elkaar door de moeilijke momenten heen.

Volg nu onze productie WE STOPPEN! Op http://www.zorg.nu/westoppen
En check voor dagelijkse updates en tips: https://www.facebook.com/westoppen

In 't kort:
LND Media is een productiebedrijf dat haar klanten relevante video content levert en deze met social PR van high impact voorziet.
LND MEDIA
  • Hoge kwaliteit video content
  • Passend bij afzender, medium en scherm
  • Verhalen die je raken
  • Short en Long content
  • Projectmarketing
Contact

LND Media
Bij den Toren 1A,
1251 JV Laren

info@lndmedia.nl