Selecteer een pagina

Rosa Spier Huis

 

OPDRACHTGEVER:
Rosa Spier Huis, woonzorg gemeenschap voor oudere kunstenaars in Laren

DOELSTELLING:
Meer landelijke naamsbekendheid en donateurs voor nieuwsbouw RSH

KIJKCIJFER/BEREIK:
Diverse (onbetaalde) uitingen in diverse landelijke media en 15 minuten aandacht voor het onderwerp op landelijke televisie.

IMPACT:
Een item over deze campagne in NPO1-programma Tijd voor Max en online plaatsingen op Show.nl, Broadcast Magazine, Drimble, Fonkonline.nl, Aboutmedia.nl, Fotografie.blog met een gezamenlijke mediawaarde van zo’n 20.000 euro

DIRK’S ODE AAN JOHN KRAAIJKAMP SR.
Acteur Dirk Zeelenberg, bekend van tv-series als Divorce, stond 17 jaar geleden nog met zijn goede vriend Johnny Kraaijkamp sr. in het theater. Het bleek de start van een intense vriendschap. De online campagne van het Rosa Spier Huis, geproduceerd door LND Media, ging van start op de verjaardag van John Kraaijkamp sr. in een audiovisuele ode van Dirk Zeelenberg. Doel van de campagne is het werven van nieuwe donateurs voor deze bijzondere gemeenschap. De opbrengsten maken het mogelijk dat kunstenaars tot op hoge leeftijd én samen met jongeren actief kunnen blijven in hun vak. Want kunstenaars: die gáán niet met pensioen.

FAUVE’S ODE AAN EVA BESNYO
Fauve Bouwman bewondert wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde. Zij inspireert de 25-jarige Fauve nog elke dag met haar unieke toepassing van bestaand licht, schaduwen en het krachtig portretteren van bijzondere persoonlijkheden. Met bijzondere anekdotes en herinneringen is het Rosa Spier Huis in Laren een unieke campagne gestart waarin kunstenaars van nu een audiovisuele ode brengen aan hun favoriete oud-bewoner. De ode van Fauve Bouman aan wereldberoemd fotografe Eva Besnyö ging een week later online. Fauve exposeert van PAN tot TEFAF. Vorig jaar werd Fauve uitgeroepen tot New Dutch Photography Talent 2016. Ze fotografeert naast bekende en onbekende mensen regelmatig mode en vaak krachtige vrouwen: “Vrouwen die zich bloot durven te geven. Letterlijk en figuurlijk.”

Fauve treft tijdens de opnames in een gigantische scheepsloods, net als Eva in haar jonge jaren vaak deed, voorbereidingen voor een zelfportret via de spiegel. In beide korte campagne-films worden de kunstenaars van toen door de verhalen en anekdotes symbolisch weer tot leven gewekt. Met een lach en de nodige emoties.

QUOTE: Karin Annaert bestuurder Rosa Spier Huis
“LND Media heeft voor het Rosa Spier Huis twee bijzondere promotiefilms gemaakt en ons ondersteund bij de online campagne. LND Media was gedurende het hele traject zeer professioneel, deskundig en betrokken. Er is goed geluisterd naar onze wensen maar daarnaast is ook heel goed geanalyseerd welke toonzetting en ‘verbeelding’ past bij onze bijzondere organisatie, waar oudere kunstenaars nog steeds hun passie uitoefenen. Ik hoop in de toekomst weer met LND Media te kunnen samenwerken”

In 't kort:
LND Media is een productiebedrijf dat haar klanten relevante video content levert en deze met social PR van high impact voorziet.
LND MEDIA
  • Hoge kwaliteit video content
  • Passend bij afzender, medium en scherm
  • Verhalen die je raken
  • Short en Long content
  • Projectmarketing
Contact

LND Media
Bij den Toren 1A,
1251 JV Laren

info@lndmedia.nl